Parcoursen

Rotte Dam Loop Kidsrun 2

Kids t/m 12 jaar kunnen deelnemen aan de eerste kidsrun van de Rotte Dam Loop. Het parcours van de 1 km kidsrun start en finisht bij Outdoor Valley.. Met de kidsrun loop je een rondje om één van de meertjes van het Hoge Bergse Bos (Recreatiegebied Rottemeren). Dit kan hardlopend zijn, maar mag ook wandelend. Bij de finish krijgen de kids een Rotte Dam Loop vaantje en een groot applaus van de toeschouwers. Na afloop staat een glaasje ranja klaar bij Restaurant de Berghut op het terrein van Outdoor Valley.

Rotte Dam Loop 5 km run

Het parcours van de 5 km neemt je mee over de wandelpaden van het prachtige Hoge Bergse Bos. Het gebied is aangelegd in de jaren zeventig met sloop- en bouwpuin uit Rotterdam. In het veelzijdig recreatiegebied kun je genieten van de natuur, kunst en sportieve activiteiten zoals mountainbiken, kanoën, klimmen, skiën en natuurlijk hardlopen en wandelen. De 1 km en 5 km deelnemers starten én finishen bij Outdoor Valley., dus NIET op de Binnenrotte. Na afloop staat er een lekker koud drankje voor je klaar in Restaurant de Berghut.

Rotte Dam Loop 10 km 2

Het parcours van 10 km neemt je mee vanaf Outdoor Valley., via het Hoge en Lage Bergse Bos, langs de Rotte door naar het stedelijke gebied. De 10 km is, net als de 21 km, een een ‘van A naar B’- evenement is. Dat wil zeggen de start en finish op een andere locatie zijn. De startboog staat op het terrein van Outdoor Valley. te Bergschenhoek en de finishboog is te vinden op de Binnenrotte (daar ligt de dam als anker van de Maasstad) te Rotterdam. Na afloop staat er een lekker koud drankje voor je klaar.

Rotte Dam Loop 21 km

Het parcours van de 21 km brengt je vanuit Outdoor Valley. in het Hoge Bergse Bos, via de Bleiswijkse Zoom naar de (bijna) oorsprong van de Rotte. Langs de rivier vervolgt de route haar weg richting hartje centrum van de bruisende stad Rotterdam. De 21 km is, net als de 10 km, een ‘van A naar B’- evenement. De start en finish zijn dus op verschillende locaties! De start is bij Outdoor Valley. in Bergschenhoek. De finish op de DAM, of te wel, de Binnenrotte in Rotterdam. Na afloop staat er een lekker koud drankje voor je klaar.

Geschiedenis van het parcours

De Rotte is een veenriviertje, dat vroeger in directe verbinding stond met de Nieuwe Maas. In de middeleeuwen vormde aan de Rotte de nederzetting Rotta. In 1270 werd nabij de monding van de Rotte een dam in de rivier gelegd om het Maaswater buiten te houden. Het Rottewater kon via sluizen in de dam uitstromen. De dam is dus de oorsprong van Rotterdam. De dam is het anker van de stad, de basis waarop de wereldstad is gebouwd.

Tegenwoordig wordt de Rotte voornamelijk gebruikt voor pleziervaart en door de plaatselijke roeiverenigingen. En onlosmakelijk met de Rotte verbonden zijn de duizenden hardlopers en fietsers die jaarlijks met heel veel plezier door het fantastische gebied langs de Rotte hun rondes maken.

Wil jij meer weten over de Rotte en wat er allemaal te beleven is op, langs en nabij deze plezierrivier? Kijk op www.ookditisderotte.nl.

De route 1 km Kidsrun

Het parcours voor hardlopers en wandelaars is hetzelfde. 

De route 5 km

Het parcours voor hardlopers en wandelaars is hetzelfde. 

De route 10 km 

Het parcours voor hardlopers en wandelaars is hetzelfde. 

De route 21 km

Het parcours voor hardlopers en wandelaars is hetzelfde.