Locaties

Start bij Outdoor Valley (en finish voor de 1 en 5 km)

De start van alle afstanden is bij Outdoor Valley. Let op: Voor de 1 en 5 km is dit ook de finishlocatie.
Outdoor Valley is gelegen in het Hoge Bergse Bos in Recreatiegebied Rottemeren te Bergschenhoek.

Adres:
Hoeksekade 141
2661 JL  Bergschenhoek

Bereikbaarheid

 • Fiets en Auto
  Outdoor Valley is goed bereikbaar met de fiets, scooter, Felyx of auto. Er is een fietsenstalling en gratis parkeergelegenheid voor de deur. Echter we verwachten grote drukte. De parkeergelegenheid is daardoor zeer beperkt (of zelfs niet aanwezig). Kom dus bij voorkeur NIET met de auto naar de start, of houd er rekening mee dat je ergens anders moet parkeren en het vanaf hier nog een stuk lopen is. Alternatieve parkeerplaatsen zijn:

 • Openbaar Vervoer
  Outdoor Valley is met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf de bus- of metrohalte is het ruim 2 km wandelen.
  Dichtstbijzijnde bushalte: Selma Lagerlöfweg
  Dichtstbijzijnde metrohalte: Hesseplaats (circa 3 km lopen).
  Kijk op www.9292.nl voor actuele vertrektijden en haltes.

Finish op de Dam (voor de 10 en 21 km)

De finish voor de 10 en 21 km is bij het kunstwerk ‘Iedereen is dood behalve wij’ aan de Hoogstraat/Binnenrotte in hartje centrum Rotterdam

Adres:
Hoogstraat 126
(ter hoogte van het Kunstwerk Iedereen is dood behalve wij)
3011 PV Rotterdam

Als je de Meent oversteekt dan is het pad naar de finish voor je geplaveid. Nog één sprintje langs de Laurenskerk en rechts doemt de Markthal op. De finish is bij het kunstwerk ‘Iedereen is dood behalve wij’. Je staat op de Binnenrotte, de plek waar de dam in de Rotte 750 jaar geleden werd aangelegd. Het plein is de verankering van Rotterdam: hier is het allemaal begonnen. 

In 1871 werd de Rotte gedempt. Zes jaar later liep het luchtspoor door het centrum van de stad. Na de opening van de Willemspoortunnel in 1993 is het luchtspoor weer verdwenen uit het stadsbeeld en krijgt de Binnenrotte met de Markthal en andere nieuwbouw steeds meer de mondaine uitstraling van een wereldstad. 

Tijd voor ontspanning en gezelligheid bij de Gele Kanarie Café of Restaurant de Berghut

Doe je mee met de 1 of 5 km, dan kun je neerploffen op het terras van Restaurant de Berghut. Niet alleen is dit restaurant en het terras erg gezellig, het ademt ook nog eens outdoor. Alsof je op vakantie bent! Geniet er van een welverdiend drankje of kies wat lekkers van de kaart.

De 10 en 21 km lopers ploffen na de finish direct neer op het terras van de Gele Kanarie. Met je toffe medaille om je nek krijg je op dit gezellige terras gratis een lekker watertje, frisdrankje of biertje en kun je met je loopmaatjes of supporters napraten over het avontuur dat je net hebt beleefd. Het terras heeft plaats genoeg, ook voor je supporters. Je was vroeg uit de veren en je hebt een aardig stukkie gesport, dus een gezonde hap kan er wel in. Ook daarvoor kan je bij de Gele Kanarie terecht. Wil je vooraf de kaart checken, klik dan hier. Kies je ervoor om terug te gaan met de bus naar Outdoor Valley? Dan kun je natuurlijk ook plaatsnemen op het terras van Restaurant de Berghut en hier je finishdrankje nuttigen. Ook hier staat alleen maar lekkers op de kaart! Bekijk het menu alvast.