Ins & Outs van de Rotte Dam Loop

De run

De Rotte Dam Loop is dit jaar een social run zonder tijdwaarneming. Het is geen evenement. Met de nieuwe versoepelingen kunnen we starten met een groep van maximaal 50 personen. Vanwege de grote belangstelling zullen we ALLE deelnemers indelen in waves. Deze startwaves moeten absoluut corona-proof met 1,5 mtr. afstand, daar houden we streng toezicht op.

Je start bij Outdoor Valley in het Hoge Bergse Bos. Van daar loop je naar de Binnenrotte. Onderweg staan de fotografen klaar om mooie actiefoto’s te maken en zorgt een DJ hier en daar voor vrolijke beats. De route is uitgepijld. Bij de finish waar de Dam in de Rotte ligt krijg je je welverdiende medaille om je nek. Daarna staat een verfrissend drankje (water, fris, bier) op het gezellige terras van Café van Zanten voor je klaar, en ook je tas ligt klaar.

Startnummer en shirt worden opgestuurd

Je startnummer en het running shirt worden vooraf naar je toegestuurd. Om te laten zien dat we allemaal met deze run het 750-jarig bestaan van de Rotte Dam vieren, is het tof dat je net als alle andere deelnemers in het groene jubileumshirt loopt. En het leuke is: draag jij je shirt bij de finish, dan krijg je het verfrissende drankje bij Café van Zanten voor niets!

Start- en Finishlocatie /  hoe kom je terug

Info over de locaties en bereikbaarheid vind je hier

Let op: eventueel vervoer terug naar Outdoor Valley is op eigen gelegenheid. Je kunt makkelijk de metro nemen, dan is het daarna nog ruim 2 km wandelen (actief herstel: je loopt je benen meteen weer een beetje los). Check de bereikbaarheid hier. 

TIP: Zet je auto/fiets/scooter neer bij metro Hesseplaats en gebruik het loopje naar Outdoor Valley als warming up.

Je tas met spullen

Heb je een tas bij je? Geen nood. Wij snappen dat je heel graag je spullen bij je hebt bij de finish. Daarom brengen we je tas met spullen naar de finishlocatie als jij aan het genieten bent van je run.

Starttijd

We willen deze social run in goede (corona) banen leiden en garanderen dat alles volgens de richtlijnen verloopt. Vanwege de geweldige belangstelling moeten we iedereen in een wave laten starten. We informeren alle deelnemers met een e-mail over hun starttijd.

Wil je toch individueel lopen, wacht dan heel even tot je startvak leeg is.

Finishtijd

De starttijden zijn allemaal in de ochtend tot 11:30 uur. Dit is om te grote drukte op de Binnenrotte en het terras van Cafe van Zanten te voorkomen. 

Het running shirt

De Rotte-Dam waarmee Rotterdam is ontstaan is 750 jaar oud en dat zal de stad weten! Voor alle deelnemers ligt een onwijs stoer Rotte Dam Loop running shirt klaar. Het is een kwaliteitsshirt dat lekker zit. Je zult het nog vaak met plezier dragen. Meer info en een afbeelding vind je hier.

Parcoursen

Op deze pagina lees je meer over de parcoursen.

Onderweg

Het is een social run, er is geen tijdwaarneming. Het landschap waar je door loopt is heel afwisselend, dus neem de tijd om rond te kijken en geniet van je run. Je kunt er voor kiezen om onderweg een stop te maken op één van de terrasjes waar je langs loopt. Er is geen verzorgingspost onderweg. Het parcours is niet afgezet. De route is uitgepijld, maar er zijn geen verkeersregelaars. Voor iedereen geldt: houd je aan de verkeersregels.

Volgend jaar

De Rotte Dam Loop wordt dit jaar als social run georganiseerd. Volgend jaar, als alle maatregelen zijn verdwenen (daar gaan we vanuit), is de Rotte Dam Loop een wedstrijdloop met tijdwaarneming. En wat ons betreft is dan de Halve Marathon Rotterdam definitief terug van weggeweest. Daar gaan we voor!