Ins & Outs van de Rotte Dam Loop

De run

De Rotte Dam Loop is een social run zonder tijdwaarneming. Je start bij Outdoor Valley in het Hoge Bergse Bos. Van daar loop je naar de Binnenrotte. Onderweg staan de fotografen klaar om mooie actiefoto’s te maken en zorgt een DJ hier en daar voor vrolijke beats. De route is uitgepijld. Bij de finish waar de Dam in de Rotte ligt krijg je je welverdiende medaille om je nek. Daarna staat een verfrissend drankje (water, fris, bier) op het gezellige terras van Café van Zanten voor je klaar, en ook je tas ligt hier weer voor je klaar.

Startnummer en shirt 

Je startnummer en het running shirt liggen voor je klaar bij de start. Om te laten zien dat we deze run met zijn allen doen, is het tof dat je net als alle andere deelnemers in het shirt de run mee loopt. En het leuke is: draag jij je shirt bij de finish, dan krijg je het verfrissende drankje bij Café van Zanten voor niets!

Start- en Finishlocatie /  hoe kom je terug

Info over de locaties en bereikbaarheid vind je hier

De start is op een andere plek dan de finish. Je kunt tegen betaling gebruik maken van de pendelbus. Je kunt ook makkelijk de metro nemen, dan is het daarna nog bijna 3 km wandelen (actief herstel: je loopt je benen meteen weer een beetje los). Check de bereikbaarheid hier. 

TIP: Zet je auto/fiets/scooter neer bij metro Hesseplaats en gebruik het loopje naar Outdoor Valley als warming up. Of koop een ticket voor de pendelbus via het inschrijfformulier.

Je tas met spullen

Heb je een tas bij je? Geen nood. Wij snappen dat je heel graag je spullen bij je hebt bij de finish. Daarom brengen we je tas met spullen naar de finishlocatie als jij aan het genieten bent van je run.

Starttijden

  • 8:00 uur ontvangst deelnemers
  • 8:30 uur starte 10 km & 21 km wandelaars
  • 8:45 uur start 21 km lopers
  • 9:00 start 10 km lopers

Let op:

  • Een half uur voor aanvang van je loop mag je je startbewijs en T-shirt komen ophalen. Zo voorkomen we onnodig rijen
  • Je kunt pas 15 minuten voor je starttijd in het startgebied komen (= door de toegangspoort van Outdoor Valley). Eerder word je niet toegelaten.
  • Het muntje voor het drankje ontvang je bij de finish mits je het RotteDamloop T-shirt draagt.

Finishtijd

Omdat we op diverse tijden starten is er geen finishtijd te bepalen. We verwachten dat de laatste deelnemers voor 14:00 uur finishen. 

Het running shirt

Op dit moment zijn we hard bezig met het ontwerp van het nieuwe shirt voor de Rotte Dam Loop 2023!

Parcoursen

Op deze pagina lees je meer over de parcoursen.

Onderweg

Het is een social run, er is geen tijdwaarneming. Het landschap waar je door loopt is heel afwisselend, dus neem de tijd om rond te kijken en geniet van je run. Je kunt er voor kiezen om onderweg een stop te maken op één van de terrasjes waar je langs loopt. Het parcours is niet afgezet. De route is uitgepijld, maar er zijn geen verkeersregelaars. Voor iedereen geldt: houd je aan de verkeersregels.