Ins & Outs

Ins & Outs van de Rotte Dam Loop

De run

De Rotte Dam Loop is een social run zonder tijdwaarneming. Je start bij Outdoor Valley in het Hoge Bergse Bos. De 1 en 5 km finishen ook weer bij Outdoor Valley. De 10 en 21 km lopen vanaf de start naar de dam in de Rotte, op de Binnenrotte in Rotterdam. Onderweg staan de fotografen klaar om mooie actiefoto’s te maken en zorgt een DJ hier en daar voor vrolijke beats. De route is uitgepijld. Bij de finish krijg je je welverdiende medaille om je nek. Daarna staat een verfrissend drankje (water, fris, bier) voor je klaar op het gezellige terras van Restaurant de Berghut of de Gele Kanarie.

Startnummer en shirt 

Wij raden iedereen aan om het shirt en startnummer vooraf op te halen! We hebben 1.100 deelnemers. Om grote rijen bij de aanmelding in de ochtend te voorkomen is het daarom wenselijk dat het
shirt en startnummer vooraf wordt opgehaald. Dit kan op:
• Donderdag 30 mei van 17.00 tot 19.30 uur bij Outdoor Valley.
• Vrijdag 31 mei van 17.00 tot 19.30 uur bij De Gele Kanarie Binnenrotte
• Zaterdag 1 juni van 13.00 tot 16.00 uur bij Outdoor Valley.
Kan dit echt niet? Dan kun je zondag 2 juni vanaf 8.30 uur bij Outdoor Valley terecht.

Om te laten zien dat we deze run met zijn allen doen, is het tof als je net als alle andere deelnemers in het shirt de run mee loopt. En het leuke is: draag jij je shirt bij de finish, dan krijg je het verfrissende drankje bij de Berghut of Gele Kanarie voor niets!

Start- en Finishlocatie /  hoe kom je terug?

Info over de locaties en bereikbaarheid vind je hier

De 1 en 5 km starten en finishen bij Outdoor Valley. Voor de 10 en 21 km is de start (Outdoor Valley) op een andere plek dan de finish (Binnenrotte). Je kunt tegen betaling gebruik maken van de pendelbus. Deze gaat ‘smorgens vroeg vanaf Rotterdam Centraal naar Outdoor Valley. Vanaf 10:30 uur gaat de Pendelbus van de Binnenrotte terug naar Outdoor Valley.

Je kunt ook makkelijk de metro nemen naar Hesseplaats. Vanaf daar is het nog circa 3 km wandelen naar Outdoor Valley (actief herstel: je loopt je benen meteen weer een beetje los). Check de bereikbaarheid hier. 

TIP: Zet je auto/fiets/scooter neer bij metro Hesseplaats en gebruik het loopje naar Outdoor Valley als warming up. Of koop een ticket voor de pendelbus via het inschrijfformulier.

Je tas met spullen

Heb je een tas bij je? Geen nood. Wij snappen dat je heel graag je spullen bij je hebt bij de finish. Daarom brengen we je tas met spullen naar de finishlocatie als jij aan het genieten bent van je run. Let op: dit geldt alleen voor de 10 en 21 km. Voor de 1 km en 5 km blijven de tassen gewoon op het terrein van Outdoor Valley.

Starttijden

> 08:30 uur ontvangst deelnemers
>
09:00 uur start 21 km wandelaars
> 09:10 uur start 21 km hardlopers
> 09:20 uur start 10 km hardlopers
> 09:30 uur start 10 km wandelaars
> 09:40 uur start 5 km hardlopers
> 09:50 uur start 5 km wandelaars
> 10:00 uur start 1 km kidsrun

Let op:

  • Een half uur voor aanvang van je loop mag je je startbewijs en T-shirt komen ophalen als je dit niet al eerder hebt gedaan. 
  • Je kunt pas 10 minuten voor je starttijd in het startvak terecht. Eerder word je niet toegelaten.
  • Het muntje voor het drankje ontvang je bij de finish mits je het Rotte Dam Loop T-shirt draagt.

Finishtijd

Omdat we op diverse tijden starten is er geen finishtijd te bepalen. We verwachten dat de laatste deelnemers voor 15:00 uur finishen. 

Het running shirt

Het running shirt is dit jaar Kanarie Geel! Door een leverprobleem zijn enkele maten een andere kleur, namelijk Marine Blauw. De kidsrun heeft geen shirt.

Parcoursen

Op deze pagina lees je meer over de parcoursen. Je vindt hier ook de routes en GPX bestanden.

Onderweg

Het is een social run, er is geen tijdwaarneming. Het landschap waar je door loopt is heel afwisselend, dus neem de tijd om rond te kijken en geniet van je run. Je kunt er voor kiezen om onderweg een stop te maken op één van de terrasjes waar je langs loopt. Als je maar om 15.00 uur bij de finish bent. Het parcours is niet afgezet. De route is uitgepijld, maar er zijn geen verkeersregelaars. Voor iedereen geldt: houd je aan de verkeersregels.